Fina hjärtekatten

Jag tänkte berätta om en organisation som heter hjärtekatten. Det passar väl alldeles utmärkt på alla hjärtansdag. Det är inte så många som känner till denna organisation. De samlar inte in pengar till forskning men de sprider kärlek omkring sig.

Bild från SVT hjärtakuten
Bild från SVT hjärtakuten

Frivilliga runt om i Sverige stickar katter som de sedan skänker till barnsjukhusen som tar hand om barn med hjärtfel. De som stickar kan få rabatt på garn i vissa butiker men annars står den som stickar för kostnaden. Katterna får sedan barnen som vistas på sjukhuset men även deras syskon.

Det finns lite regler att följa eftersom gåvan ska till en steril miljö.

Även om du inte kan sticka kan du bidra till hjärtforskningen här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *