Kategoriarkiv: Uncategorized

Så kan du bidra mer till välgörenhet

Det har varit ganska tyst från min sida de senaste månaderna och det beror på att jag har ägnat mig åt en hel del välgörenhet och försökt komma på tips till andra som vill bidra. I sommar har jag både skänkt saker och kläder till olika välgörenhetsorganisationer. Jag har också sålt saker på loppis och sedan skänkt pengarna jag fick in eftersom det inte är alla organisationer som tar emot saker, så då är det en smart idé att själv samla in pengarna först för att bidra med dem istället. Det finns många saker man kan göra i sin vardag för att spara en liten slant som sedan kan göra gott för någon annan. Du kan bland annat handla mer bildelar på nätet eftersom att det ofta är billigare än hos en fysisk återförsäljare. Då kan du skänka pengarna som blir över till välgörenhet istället!

Dina gamla kläder kan göra nytta

Vi ska fira hennes frihet

Imorgon går sista flyttlasset för nyseparerade väninnan. Jag ska inte säga att det har varit en enkel resa för henne men den har ändå gått förhållandevis smidigt. Allt är uppdelat och även om hon och exet inte är bästisar så är de inte heller krigsfiender. Under långhelgen ska jag hjälpa henne att packa upp och komma i ordning i nya huset. Sedan har vi bestämt att vi ska fira allt med god mat och lite vin på lördag kväll. Jag tror att vi kommer behöva det.
– Läs om vin på Vinomondo, sa väninnan du kan vin bättre än jag. Vilket ansvar, leta upp skilsmässovin. Men det får gå det med. Vinomondo har bra recensioner som man kan få mycket bra tips ifrån. Nu ska jag återvända till att leta intressanta välgörenhetsprojekt. Känner att jag måste börja engagera mig rejält i något. Frågan är bara vad men det löser sig med tiden.

aaaa

Flyttlasset går!

Det blir en tillfällig paus i inläggen om välgörenhet. Jag kommer att ägna mig åt en annan typ av välgörenhet ett tag framöver, flyttvälgörenhet. Min väninna har separerat och har med hjälp av HusmanHagberg äntligen hittat ett perfekt litet hus. Nu återstår bara den energikrävande processen att dela upp gemensamma tillhörigheter, sortera upp de privata saker som var och en hade med sig, det ingen vill ha ska antingen iväg till loppis eller tippen… ja ni vet. Jag har lovat att hjälpa henne så mycket jag bara hinner och kan. Att ge av sin tid är något av det mest värdefulla man kan ge en annan människa, därför väljer jag att kalla det här för flyttvälgörenhet. Nu ska jag kvasta iväg till matbutiken och se om de har några banankartonger som de vill bli av med. Där har ni ett bra välgörenhetsprojekt förresten, flera butiker säljer numera banankartongerna för 5-10 kr och pengarna lägger du själv direkt i en insamlingsbössa, så du kan vara säker på att pengarna inte går till personalens fikakassa.